УКРАЈИНЦИ СПРЕМАЈУ "ОЛУЈУ" НА КРИМУ! Стравичан план Кијева, хоће "блицкриг" и масовне депортације

Новости онлине

27. 03. 2021. у 18:10

ПОТПРЕДСЕДНИК владе, министар за питања привремено окупираних територија Украјине Алексеј Резников изјавио је да ће након „враћања“ Крима Кијев протерати са полуострва све грађане Русије који су се преселили са континенталног дела земље.

УКРАЈИНЦИ СПРЕМАЈУ ОЛУЈУ НА КРИМУ! Стравичан план Кијева, хоће блицкриг и масовне депортације

Фото: AP Photo/Sergei Grits

Он тврди да је Русија пребацила на Крим 500.000 Руса, како би „разбила“ структуру локалног становништва. То је „ратни злочин“ за шта ће Русија „сносити одговорност у међународно-правном смислу“, рекао је он.

- Они нису држављани Украјине, они су дошли или добровољно, или насилно, али у суштини, они су саучесници у том злочину који врши званична Русија, званични Кремљ...Због тога је њихова судбина...Не волим реч 'депортовање', оно је у духу стаљинистичког режима, али украјинско законодавство предвиђа протеривање из земље. То је право сваке земље, уколико се на њеној територији налази нежељена особа. Једноставно питање: како је тих 500.000 људи доспело на територију Крима или у град Севастопољ? - изјавио је министар у интервјуу за телевизију „Дом“.

Како је истакао, ако су ти људи ушли преко контролних пунктова „Чонгар“, „Каланчак“ или „Чаплинка“, преко званичног украјинског дела, „онда за њих неће бити питања“.

Резников констатује да одговори у хибридном рату „могу бити само хибридни“.

- Они не могу бити линеарни, потпуно исти. Они треба да буду асиметрични - закључио је украјински вицепремијер.

На прослави седме годишњица уједињења Русије и Крима, председник Русије Владимир Путин рекао је да је Крим за Русију света земља и центар формирања духовног јединства, које је у темељу руске нације и руске државе.

Подсетимо, Крим је ушао у састав Русије у марту 2014. године, након референдума одржаног после државног преврата у Кијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто гласача Севастопоља. Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом. Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Крима је затворено.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

СКАНДАЛ НА РОЛАН ГАРОСУ! Зверев болује од неизлечиве болести, а у Паризу му забранили да прими терапију