БАЈДЕН ПОЗВАО ПУТИНА И СИЈА? Потпуни преокрет након прве конференције за новине америчког председника

Новости онлајн

26. 03. 2021. у 20:35

КАКО медији јављају, амерички председник Џо Бајден позвао је Владимира Путина и Си Ђинпинга на преговоре о глобалним климатским променама, преноси Спутњик интернешнал.

БАЈДЕН ПОЗВАО ПУТИНА И СИЈА? Потпуни преокрет након прве конференције за новине америчког председника

Фото АП

Амерички председник Џо Бајден рекао је да жели да осигура да Сједињене Државе постигну стопостотну економију чисте енергије и достигну нето нулту емисију пре 2050. године.

Бајден је већ предузео неколико корака у борби против климатских промена поновним придруживањем Париском споразуму и укидањем дозволе за изградњу цевовода Кејстон XЛ.

Подсетимо, амерички председник Џо Бајден одржао је своју прву конференцију за новинаре после више од два месеца након ступања на функцију.

Стање економије, пандемија ЦОВИД-19 и мигрантска криза на јужној граници са Мексиком биле су међу главним темама о којима је говорио амерички председник.

Такође, конференција је упамћена по невероватним испадима америчког председника. Он је, наиме, рекао да је у Сенату већ 120 година.

​- Мислим да би требало да се вратимо на позицију филибастера када сам дошао у амерички Сенат пре 120 година - рекао је Бајден.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)