ЗАХАРОВА ПРОГОВОРИЛА О БАЈДЕНОВОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ: Била је то изрежирана представа - пример неприродне комуникације са новинарима

Новости онлајн

26. 03. 2021. у 19:45

ПОРТПАРОЛКА Министарства спољних послова Русије Марија Захарова је прву конференцију за новинаре америчког председника Џоа Бајдена назвала изрежираном представом и примером неприродне комуникације са новинарима.

ЗАХАРОВА ПРОГОВОРИЛА О БАЈДЕНОВОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ: Била је то изрежирана представа - пример неприродне комуникације са новинарима

Фото: ЕПА

Захарова је приметила, да се од конференције свашта очекивало, пре свега да ће бити организована у мешовитом формату са новинарима који ће бити укључивани и он-лајн, да ће бити посвећена борби против ковида, да ће имати модератора или да ће бити превођена на друге језике.

- Очекивали смо некакву конференцију, али не такву, какву смо видели јуче. Видели смо режирану причу. Односно, она се може назвати изрежираном или представом. У сваком случају то је неприродна комуникација говорника са новинарима - рекла је Захарова у интервјуу радију „Комсомољска правда“.

Према њеним речима, питања за конференцију могла су да буду припремљена много раније, посебно судећи по томе што их је Бајден читао.

- Реч је о председнику државе, који је недавно завршио предизборну кампању. Он говори о томе како се његова предизборна обећања уклапају у формирање руководства земље, одабир кадрова и прве обрисе наредних корака. Овде, на конференцији за новинаре, не говоримо о извештају о предузетим корацима, где је потребно ослањати се на текст - приметила је Захарова.

Према њеним речима, сви су чекали да ће на конференцији 46. председника САД-а бити демонстрирано обнављање односа Белог дома и новинара, које је Демократска партија САД-а раније сматрала уништеним.

Подсетимо, амерички председник Џо Бајден је 25. марта одржао прву конференцију за новинаре од инаугурације 20. јануара.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)