ЛОНДОН УСМЕРЕН НА КОНФРОТАЦИЈУ: Захарова открила шта је мета британске агресивне политике

Novosti online

26. 03. 2021. у 14:48

СТРАТЕГИЈА модернизације оружаних снага Велике Британије је агресивне природе, то је још једна потврда да је званични Лондон усмерен на политичку конфронтацију са Русијом, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

ЛОНДОН УСМЕРЕН НА КОНФРОТАЦИЈУ: Захарова открила шта је мета британске агресивне политике

Фото: ЕПА

- Министарство одбране Велике Британије објавило је 'Белу књигу' о одбрани и војној изградњи, а у њој су детаљно описани правци и фазе даље модернизације војних снага земље. Тај документ, који претендује на глобалну покривеност, је агресивне природе, а њена мета је несумњиво Москва, што је уобичајено у Лондону већ неко време - рекла је Захарова.

Фото: ЕПА

Према њеним речима, у циљу заштите од руских „трикова“ планирано је да се развија офанзивни, а не одбрамбени потенцијал, између осталог, и формирањем специјалних снага, „које су медији одмах прозвали антируским специјалним снагама“.

Она је поручила да руска страна сматра објављивање „беле књиге“ и одговарајуће изјаве британске владе још једном потврдом чињенице да је званични Лондон усмерен на политичку борбу и конфронтацију.

- То и јесте права агресија - прецизирала је она.

Фото: ЕПА

На крају је Захарова истакла да се Русија ипак нада да ће у Лондону превладати здрав разум и „инстинкт самоодржања“ у односима са Москвом.

Подсетимо, британски премијер Борис Џонстон објавио је планове за радикални преокрет спољне и одбрамбене политике Велике Британије. Русија је у новој одбрамбеној стратегији наведена као озбиљна претња Великој Британији и земља ће се борити против читавог спектра претњи које потичу из Русије.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)