СТИГАО ОДГОВОР ИЗ КРЕМЉА: Русија поручила Макрону - Нема рата око вакцина

Novosti online

26. 03. 2021. у 12:16

РУСИЈА се не слаже са изјавом председника Француске Емануела Макрона који је рекао да Русија и Кина воде „вакцинални рат“, јер Русија никада није политизовала нити политизује тему вакцинације, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

СТИГАО ОДГОВОР ИЗ КРЕМЉА: Русија поручила Макрону - Нема рата око вакцина

Фото: АП

- Те изјаве господина Макрона вероватно спадају у сферу наших апсолутних неслагања. Апсолутно се не слажемо са тим да Русија или Кина воде некакав рат, или да користе пандемију вируса корона и проблем са вакцинама као некакав инструмент утицаја. Русија је одговоран члан међународне заједнице, а ниво одговорности чланова светске заједнице најбоље се показује у тако тешким данима и годинама пандемије, какве сада преживљава читаво човечанство - рекао је Песков.

Такође је нагласио да, као прво, Русија високо цени поверљиви дијалог између лидера Русије и Француске Владимира Путина и Емануела Макрона, као и спремност и жељу председника Француске да се у оквиру тог дијалога разговара о најтежим питањима.

- Као друго, председници заиста веома ефикасно комуницирају и не заобилазе најоштрије теме. Постоји читав низ тема око којих се категорички не слажу, што их не спречава да наставе да комуницирају - нагласио је Песков.

Подсетимо, француски председник Емануел Макрон раније је саопштио да се Европа суочава са „новом врстом светског рата“ повезаног са вакцинацијом, а до тога је дошло, између осталог, и због тежње Русије и Кине да „изврше утицај помоћу вакцина“.

(Спутњик.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

buki

26.03.2021. 17:01

Zapad je toliko moralno osiromašio da ne može čak ni da shvati, kako postoje oni koji pomažu (u ovom slučaju vakcinom), a da pri tome nemaju nikakvu korist ili neke skrivene namere. Kako i koliko još takvo zlo može da opstane?