ЗАХАРОВА ЗАПРЕТИЛА БРИСЕЛУ: Непријатељски кораци ЕУ против Русије неће остати без одговора

Novosti online

26. 03. 2021. у 10:08

НОВИ непријатељски кораци Европске уније према Русији неће остати без сразмерног одговора, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова.

ЗАХАРОВА ЗАПРЕТИЛА БРИСЕЛУ: Непријатељски кораци ЕУ против Русије неће остати без одговора

Фото: Принтскрин

Она је нагласила да Москва није изненађена одлуком ЕУ да уведе санкције против руских грађана.

- Као противтежу нормалној сарадњи у међународним пословима Запад супротставља политику једностраних санкција. То је заиста постала политика, лоша традиција коју треба искоренити. Али, напротив, наши западни партнери је нажалост само надограђују. Схватајући све те тенденције, нисмо били изненађени одлуком Савета ЕУ од 22. марта о увођењу нових ограничавајућих мера против двоје руских држављана, као и представника низа других држава у оквиру глобалног режима санкција ЕУ због људских права - констатовала је она.

Фото: ЕПА

Такође је указала на то да Европска унија наставља незакониту политику једностраних санкција, која противречи међународном праву.

- Таква политика води деструктивним тенденцијама, хаосу у међународним пословима, може проузроковати повећане конфронтације и деградацију међудржавних односа, Категорички се противимо политизацији питања људских права - поручила је она.

Захарова се осврнула и на оптужбе НАТО-а против Русије за „агресивно понашање“, истакавши да ће Москва узети у обзир конфронтационо расположење Алијансе у руској спољној политици и приликом војног планирања.

Фото: ЕПА

Такође је рекла и да је изјава генералног секретара Алијансе да Москва одбија да учествује у савету НАТО-Русија апсолутна лаж.

Навела је да је Русија у више наврата предлагала да се одржи састанак на нивоу експерта и да је тај предлог код Столтенберга „на столу“.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)