НАПАДАЧ ИЗ КОЛОРАДА ПРЕД СУДОМ: Ахмад ћутао, адвокат Невеновог убице тражи процену менталног здравља

Танјуг

26. 03. 2021. у 00:09

АХМАД Ал Аливи Алиса (21), осумњичени за напад у супермаркету у Болдеру у Колораду, у којем је убијено 10 особа, укључујући младића српског порекла Невена Станишића, први пут се појавио данас пред судом, а његов адвокат тражио је здравствену процену његовог менталног стања.

НАПАДАЧ ИЗ КОЛОРАДА ПРЕД СУДОМ: Ахмад ћутао, адвокат Невеновог убице тражи процену менталног здравља

Фото: АП

На захтев адвоката осумњиченог Кетрин Херолд наредно саслушање неће бити заказано у следећа два до три месеца како би се омогућило одбрани да процени ментално здравље осумњиченог и доказе, које су прикупили истражитељи.

Осумњичени за напад није говорио током кратког саслушања, осим што је потврдно одговорио када га је судија обавестио да је оптужен за убиство током напада, у којем је убијен и један полицајац, као и за покушај убиства због наводног пуцања на другог полицајца, који није повређен.

Окружни тужилац Болдера Мајкл Доерти рекао је да власти планирају да подигну и додатне оптужбе, али није прецизирао шта ће оне садржати.

Алиса се није изјаснио о кривици, а налази се у затвору, без права на кауцију.

Неименовани званичник полиције рекао је за АП да је породица осумњиченог пренела истражитељима да верују да Алиса пати од неке врсте менталне болести.

Фото: АП

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)