ОЦЕНА ИЗ МОСКВЕ: НАТО иде путем конфронтација према Русији - „Северни ток 2“ није тема за Алијансу

Новости онлајн

25. 03. 2021. у 21:31

НАТО иде путем конфронтације према Русији, рекао је заменик руског министра спољних послова Александар Грушко.

ОЦЕНА ИЗ МОСКВЕ: НАТО иде путем конфронтација према Русији - „Северни ток 2“ није тема за Алијансу

Foto AP

Стално се траже нови аргументи који немају везе са реалношћу како би се јавном мњењу на Западу доказало да су окретање НАТО ка истоку и додатни војни напори на источном крилу оправдани и у складу са интересима безбедности тог пакта.

- Једна ствар је очигледна: да НАТО иде путем конфронтације према Русији. НАТО не може да избегне то да своју сврху у новим условима безбедности пронађе без претњи са Истока - рекао је Грушко новинарима.

Подсетимо, генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг је раније изјавио да односи Русије и НАТО остају сложени  и да је НАТО узнемирен због „агресивног“ понашања Русије.

Према његовим речима, Русија наводно дестабилизује ситуацију у суседних државама, укључујући Украјину, Грузију и Молдавију, а такође јача војну моћ од Балтичког до Црног мора и од Блиског истока до Средоземља, као и на Арктику.

Грушко је реаговао и на изјаву Столтенберга да у НАТО постоје несугласице по питању пројекта „Северни ток 2“ али да Алијанса може да буде платформа за разматрање тог питања.

Грушко каже да НАТО никакве везе нема са пројектом гасовода.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

prellee

25.03.2021. 21:52

Ne, Bajden želi da GAS curi kroz pipeline Ukrajine i da on tamo ubire kajmak i da Ukrajinu podiže na račun Rusije. Tamo je njegov sin Hunter, mjerio količinu isporučenog gasa i DOBRO SE OBOGATIO. Ukrajina mu zbog toga prirasla za srce. Sjeverni tok 2 nije njegova varijanta, tamo nema sina da mjeri protok gasa, to rade neki drugi, koji ga ne vole baš mnogo. Starac se baš dobro navukao na ruski gasovod.