КАКО ЈЕ УБИЈЕН СРБИН У КОЛОРАДУ: Метак убице спречио Невена Станишића да оде по обављеном послу

Д. Д. С.

25. 03. 2021. у 12:10

МЛАДИ Србин Невен Станишић (23) настрадао је на паркингу самопослуге у Боулдеру, у америчкој држави Колорадо, јер није успео да напусти паркинг супермаркета у тренутку када је помахнитали нападач започињао свој крвави пир.

КАКО ЈЕ УБИЈЕН СРБИН У КОЛОРАДУ: Метак убице спречио Невена Станишића да оде по обављеном послу

Фото: Принтсцреен/Твитер

Амерички медији наводе да је Станишић страдао на паркингу самопослуге, пошто је око 14.30 по локалном времену, у понедељак поправио апарат за кафу у супермаркету "Кинг суперс", у улици Тејбл Меса у Боулдеру. Помахнитали нападач сиријског порекла Ахмад ел Аливи Алиса (21) паркинуо је метком Невенов живот пре него што је успео да оде са места где је управо обавио свој редовни посао.

Станишић је радио за компанију која се бави поправком машина за кафу у време пуцњаве, а несрећни случај је хтео да се задеси на месту где је нападач решио да спроведе масакр. Мотиви због којих је Алиса одлучио да превали 30 километара из Арваде, где живи, и дође у Боулдер, како би убијао људе у самопослузи, још нису познати. Алиса у локалном затвору, оптужен за 10 убистава, чека прво појављивање пред судом.

Медији у САД, пишући о трагичној погибији младог Станишића, преносе речи свештеника Српске православне цркве Светог Јована Крститеља из Лејквуда, Радована Петровића, који каже да је Невена познавао од његове шесте године. Он је Невена Станишића описао као "финог, младог човека", који је заиста био "веома добар, поштен и врло радан".

- Само пре четири недеље, посетио сам Невена и његову породицу, тим више је ово огроман шок за мене - каже Петровић.

Амерички медији преносе да српска породица Станишић која је из Босне у САД дошла бежећи из, ратом похаране, земље, сада жали због још једног губитка.

- Тешко је пронаћи рећи, посебно ако знате бол кроз који породица пролази у овим тренуцима - рекао је свештеник Петровић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)