МАКРОН О ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОРОНЕ: ЕУ није веровала у брзи развој цепива

Танјуг

24. 03. 2021. у 22:31

ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон сматра да европски лидери нису успели да препознају да ће вакцине против КОВИД-19 бити развијене у тако кратком року и у томе види разлог зашто ЕУ сада заостаје у имунизацији за неким другим земљама.

МАКРОН О ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОРОНЕ: ЕУ није веровала у брзи развој цепива

Фото: AP

- Сви стручњаци су говорили да никада у историји човечанства вакцина није развијена за мање од годину дана - рекао је Макрон данас за грчки телевизијски канал ЕРТ, преноси Ројтерс.

Он је нагласио да је приступ Уније био опрезан и да су сматрали да за вакцину треба много више времена, за разлику од САД које су већ у лето 2020. имале много отворенији и активнији приступ развоју вакцина.

Лидери Европске уније се сада труде да убрзају вакцинацију, али заостају за земљама попут Британије и САД јер су суочени са проблемом кашњења у снабдевању, па је данас донета одлука да се у Унији додатно пооштри контрола извоза вакцина против коронавируса и да се примени систем реципроцитета, преноси Ројтерс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

zoran

24.03.2021. 22:52

Malo si pobrkao zvoncice, koliko je trebalo jugoslaviji, da napravi vakcinu, proizvede i vakcinise svoje stanovnistvo 1972 g. protiv velikih boginja. Dali je snaga jedne drzave u proizvodnji oruzja za ubijanje i ucestvovanje u raznim vojnim operacijama ili osiguranje zivota svojim gradjanima, koliko se vidi niste, jer ste zavisni od britanije i svedske, i dr, drzava koje su proizvele vakcinu, a vi.?