ФОТО - ПАРИЖАНИ "ЗАКЉУЧАНИ" НА ОТВОРЕНОМ: Карантин проводе на улицама, кејовима и у парковима

Горан ЧВОРОВИЋ

24. 03. 2021. у 20:42

ОД како је протеклог викенда у Паризу и околини уведен чудан општи карантин, у коме се тражи да се што мање времена проводи у затвореном простору, нарочито ако у њему има више особа, а што више напољу, уз дистанцу и без мешања, житељи Града светлости се труде како да осмисле време.

ФОТО - ПАРИЖАНИ ЗАКЉУЧАНИ НА ОТВОРЕНОМ: Карантин проводе на улицама, кејовима и у парковима

Фото: Г.Чворовић

Продавнице су углавном затворене, не раде биоскопи, позоришта, ресторани, кафићи, музеји, не може се на утакмицу или у набавку, од места становања сме да се удаљи само десет километара, па Парижани време проводе на улицама, кејовима, у парковима.

Прелепо време, с температуром која се кретала око двадесетог подеока, многе је у среду измамило да изађу из стана. Свака зелена површина је била добродошла, па тако и еспланада између Војно-меморијалног центра Инвалиди и Моста Александра Трећег.

На ћебету или директно на трави, у групицама или сами, породице и заљубљени парови, уживали су, опуштали се, телефонирали, читали књигу, наздрављали чашом пића које су донели од куће или се, једноставно, затворених очију, препуштали топлим сунчевим зрацима. Чекајући 19 сати, до наступања полицијског часа.

Фото: Г.Чворовић

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)