КОБНИ ОДЛАЗАК НА ПОСАО: Породица убијеног Србина Невена Станишића избегла због рата из Босне у Колорадо

Д. САВИЋ

24. 03. 2021. у 22:28

СУДБИНА се кобно поиграла са Невеном Станишићем (23), другом најмлађом од 10 жртава масакра у америчкој држави Колорадо. Локални лист "Денвер пост" наводи да је његова породица деведесетих година прошлог века дошла у САД како би избегла рат у Босни, да би овај млади Србин постао невина жртва помахниталог пира Ахмеда ел Алави Алисе (21) у самопослузи у Боулдеру.

КОБНИ ОДЛАЗАК НА ПОСАО: Породица убијеног Србина Невена Станишића избегла због рата из Босне у Колорадо

Фото ЕПА / приватна архива

- Они су избегли једну трагедију доласком овде, али сада их је та трагедија погодила - рекао је за "Денвер пост" свештеник Радован Петровић из српске православне цркве Светог Јована Крститеља у Лејквуду.

Лист преноси да је супруга свештеника имала само речи хвале за Невена који је радио као сервисер апарата за кафу и који се због посла затекао на месту покоља.

- Био је врло добар, стидљив, вредан дечак и један од оних клинаца који су најбоље слушали родитеље - додала је она.

РВАЧКЕ МЕДАЉЕ

Алиса је био љубитељ борилачких вештина и често објављивао коментаре о професионалним ММА, џију-џицу и УФЦ. У марту 2019. објавио је фотографију са две медаље око врата и написао: "Алхамдуллах, имам 2 златне медаље данас освојене у обе дивизије на нага џију-џицу турниру." "Алхамдуллах" на арапском значи "слава Богу".

У међувремену, полиција у Колораду покушава да открије шта је Ахмеда навело да почини масакр у супермаркету "Кинг суперс" у месту Боулдер, око 45 километара северозападно од Денвера. Он се суочава са 10 тачака оптужнице за убиство првог степена, уз оптужницу за покушај убиства.

УБИЦА Ахмед ел Аливи Алиса, Фото АП

Старији, 34-годишњи Ахмедов брат га је за "Дејли бист" описао као асоцијалног и параноичног, а снаха је рекла полицији да се два дана раније "играо" ватреним оружјем које подсећа на "митраљез", узнемиравајући чланове породице.

Алиса, натурализовани амерички држављанин, рођен у Сирији, који живи у кући од 800.000 долара у Арвади, тридесетак километара од места где је спровео масакр, био је рвач с медаљама, похађао колеџ за рачунарски инжењеринг, али је био параноичан и насилан. Против њега је поднета кривична пријава због напада трећег степена 2017. године. Он је 2017. године претукао насилника у средњој школи, јер је говорио за њега да је терориста.

ЈОКИЋ: КАКО НЕКО ТО УРАДИ?

Несрећни догађај прокоментарисао је и Никола Јокић, звезда НБА лиге и клуба Денвер.

- Велика трагедија. Те ствари се догађају у свету, теби остаје само да будеш мислима уз породице страдалих. Заправо, једна од жртава је био Србин... То су неке ствари које нико не жели, нико не жели да буде близу тога и да се некоме нешто деси. Када се деси, осећате се чудно и запитате се, како неко може да уради тако нешто? - казао је Јокић.

Није јасно да ли је Алиса тада осуђен.

Шест дана пре него што је починио масакр, он је купио пиштољ АР-556 који подсећа на полуаутоматску пушку.

Сведоци су полицији рекли да је нападач убио једног мушкарца у возилу, а другог на паркингу. Стрелац је стао изнад њега, пуцајући више пута, пре него што је ушао у продавницу да би наставио дивљање. Највише метака испалио је за првих 10 минута. Кад је ухапшен није одговарао на питања, већ је тражио да разговара са мајком.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)