ОГЛАСИО СЕ ПРИНЦ ХАРИ НАКОН ЗАПОСЛЕЊА: Ево шта је војвода од Сасекса рекао о свом новом послу

Д. Д. С.

24. 03. 2021. у 12:44

Британски Принц Хари који је, са супругом Меган, иступио пре годину дана из краљевске породице и преселио у САД, у Калифорнију, запослио се у америчкој фирми за тренирање и ментално здравље "Бетерап". Тачне дужности, радно време и зарада војводе од Сасекса нису познати, али британски медији преносе да је принц Хари у саопштењу навео да је "веома узбуђен" због нове позиције.

ОГЛАСИО СЕ ПРИНЦ ХАРИ НАКОН ЗАПОСЛЕЊА: Ево шта је војвода од Сасекса рекао о свом новом послу

Фото ЕПА

Принц се запослио недуго пошто су војвода и Меган раније овог месеца дали интервју Опри Винфри који је изазвао бројне реакције, пре свега због оптужби за расизам у британској краљевској породици. Претходно је принц Хари ТВ водитељу Џејмсу Кордену рекао да су му медији у Великој Британији уништавали ментално здравље.

Пошто је добио посао у америчкој фирми која се управо бави менталним здрављем принц Хари је навео да ће његов циљ бити "покретање критичког дијалога око менталног здравља, изградња заједница које подржавају и саосећају и неговање окружења за искрене и рањиве разговоре". Он, међутим, неће бити на управљачкој позицији, али ће вероватно провести неко време у седишту компаније у Сан Франциску, рекао је извршни директор копаније Алекси Робичаукс за амерички пословни дневник "Вол стрит џорнал". Принц Хари је рекао да су он Робичаукс, кад су се први пут срели, "одмах препознали заједничку страст да помажу другима".

"Бетерап", који је основан 2013. године, пружа професионално тренирање, саветовање и менторство засновано на мобилним уређајима. Компанија наводи да има око 2.000 тренера који нуде услуге на 49 језика у 66 земаља.

Принц Хари је раније покренуо иницијативе да припадници оружаних снага користе спорт за психолошку и физичку рехабилитацију и јавно се залагао за питања менталног здравља.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)