РУСКИ СЕНАТОР О ХИСТЕРИЈИ СА ЗАПАДА: Да нема претње из Москве, НАТО би се могао бавити једино промоцијом ЛГБТ права

Новости онлајн

23. 03. 2021. у 09:40

РУСКИ сенатор Алексеј Пушков сматра да Сједињене Америчке Државе и НАТО подстичу хистерију на Западу око „војне претње“ која наводно потиче из Калињинграда у циљу ширења свог присуства у Источној Европи.

РУСКИ СЕНАТОР О ХИСТЕРИЈИ СА ЗАПАДА: Да нема претње из Москве, НАТО би се могао бавити једино промоцијом ЛГБТ права

Фото: ЕПА

- САД и НАТО стално морају да одржавају ту тему како би оправдали гомилање своје војске у балтичким државама, Пољској и Балтичком мору, како би увукли Финску у војне маневре НАТО-а, а такође како би подстакли Шведску, где се налазе значајне проатлантске снаге, да се придружи Алијанси упркос њеном неутралном статусу - написао је Пушков на Телеграму.

Сенатор сматра да би игнорисање теме Калињинграда довело у питање сврсисходност постојања Северноатлантске алијансе.

- Без те редовне 'аналитичке хистерије' и пратеће медијске подршке, НАТО ће као војна организација изгубити смисао и преостаће јој само да промовише ЛГБТ права - истакао је сенатор.

Раније је бивши командант копнених снага Пољске, генерал Валдемар Скшипчак, у чланку за портал „Defence 24“ предложио један од могућих сценарија у случају рата у Калињинградској области у којем би учествовале снаге НАТО-а.

Губернатор Калињинградске области Антон Алиханов је констатовао да пољски генерал има комплекс ниже вредности и приметио да је тешко оптужити Русију за агресивно понашање према балтичким државама.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)