НЕ ХАЈУ ЗА КОРОНУ: Масовно кршење мера у Паризу, пуне улице и шеталишта

Танјуг

22. 03. 2021. у 23:41

ПАРИЖАНИ су за викенд навалили на улице француске престонице како би уживали у пролећном сунцу, упркос томе што су у граду поново уведене строге мере закључавања, пише британски ''Дејли мејл''.

НЕ ХАЈУ ЗА КОРОНУ: Масовно кршење мера у Паризу, пуне улице и шеталишта

Фото: ЕПА

Премијер Жан Кастекс прошле недеље поручио је људима у Паризу, Лиону и Ници да не излазе из својих домова уколико то није апсолутно неопходно, а земља је затворила све радње осим прехрамбених у покушају успоравања трећег таласа ковида.

Ипак, председник Емануел Макрон у петак је инсистирао да се људима дозволи да изађу и друже се, и одбацио приче о "закључавању", рекавши да то није прави термин за опис нових мера, наводи ''Дејли мејл''.

То је, како наводи лондоснки лист, напунило паркове и шеталишта у Паризу током викенда, због чега су стручњаци упозорили да ће се повећати стопа оболевања, а неки кажу и да је Француска “изгубила битку” против вируса.

Неколико хиљада демонстраната такође се окупило у Паризу да се успротиви новим мерама закључавања, а у Марсеју се око 6.500 људи окупило на уличном карневалу који крши мере закључавања.

Учесници су рекли да су се заситили ограничења - више од годину дана након што су први пут уведена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)