ПРЕКИНУТ САСТАНАК СА МЕРКЕЛОВОМ! Ево шта је тачка раздора у Немачкој, жесток сукоб савезне и покрајинских влада

Новости онлине

22. 03. 2021. у 22:40

ПРЕГОВОРИ савезне и покрајинских влада Немачке о даљним мерама у борби против коронавируса су прекинути.

ПРЕКИНУТ САСТАНАК СА МЕРКЕЛОВОМ! Ево шта је тачка раздора у Немачкој, жесток сукоб савезне и покрајинских влада

Фото: ЕПА

Дошло је до неслагања око увођења строжих мера што захтева канцеларка Ангела Меркел.

- Мере око којих смо се до сада договорили нису довољне како би се прекинула динамика ширења заразе - рекла је Ангела Меркел, а преносе немачки медији.

Најспорније питање је питање путовања током ускршњих празника. Како се сазнаје из преговарачких кругова, савезне покрајине, посебно оне које се налазе на обали Северног и Балтичког мора, упорне су у отварању туристичких капацитета уз строго придржавање хигијенских и мера размака.

Савезна влада и неке савезне покрајине то одбијају и инсистирају на даљњој забрани свих путовања која нису преко потребна у шта спадају и туристичка. Хотелима и приватним смештајима је забрањено угошћавање гостију у туристичке сврхе.

Меркел је осим тога незадовољна отпором савезних покрајина о увођењу нових мера затварања. Савезне покрајине упорне су у томе да се мере затварања уводе само тамо где седмодневна инциденција три дана за редом премашује вредност од 100.

- Ми данас постижемо договор око тога да се држимо онога што смо на последњем састанку договорили - критиковала је став савезних покрајине немачка канцеларка, а преносе агенције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)