ТРАМП ПОСЛАО БАЈДЕНУ ПИСМО ОД СРЦА: Њега купује и плаћа Кина- Бивши председник без длаке на језику

Novosti online

22. 03. 2021. у 20:32

БИВШИ председник Доналд Трамп каже да је председнику Бајдену написао дугачко писмо "од срца" пре него што је напустио Белу кућу - иако верује да Бајдена "купује и плаћа" Кина.

ТРАМП ПОСЛАО БАЈДЕНУ ПИСМО ОД СРЦА: Њега купује и плаћа Кина- Бивши председник без длаке на језику

Фото АП

Трамп је разговарао о садржају писма које је оставио свом наследнику током подкаста који је у понедељак објавила конзервативна новинарка Лиса Бут,

- У основи желим му срећу и, знате, била је дугачка неколико страница и било је то од срца, јер желим да видим како добро ради. Види, он је тамо. То су били намештени избори, избори које знате, ја никада не бих признао и успут, Хилари Клинтон је рекла да никада не би требало да призна. Хилари Клинтон, ствари које је рекла биле су тако ужасне- рекао је.

- Али знате шта, он је ту и желим да му добро иде, али то не укључује затварање цевовода Кејстон, што је иначе, у еколошком смислу много боље него да их имате у возовима, али његов пријатељ и присталица Ворен Бафет има возове. Нико никада не говори о томе.

Бајден му није јавно објавио Трампово писмо, али га је назвао "врло великодушним". Белешка је уследила након оштрог постизборног периода парнице и тврдњи о превари од стране Трампа и побуне на Капитолу 6. јануара.

У широком интервјуу за подкастове, Трамп је критиковао Бајденову америчко-мексичку граничну политику и позвао републиканце да се "паклено боре" уочи међуизбора 2022. године.

Бут је тврдио да је Биден већ усвојио политике бушења и трговине нафтом које ће "послати (америчка) радна места у Кину" и питао Трампа да ли верује да "Бајденове (купује) и плаћа Кина".

- Да, али осим што је купљено и плаћено, ово није оно на чему је водио кампању- рекао је Трамп.

-Никада није помислио - ово је радикалније оно што ради. А чак ни не мислим да је то он. Мислим да је то политичка партија. Ово је радикалније од свега на чему је водио кампању. Али ово је радикалније од Бернија Сандерса.

Трамп је током кампање прошле године тврдио да ће Кина "поседовати" САД ако Бајден победи, делом и због пословања његовог сина Хантера Бајдена у Кини. Од прошлог месеца, први син је и даље поседовао 10 одсто инвестиционог фонда под контролом кинеских државних субјеката. Фонд је формиран 12 дана након што се Хантер Бајден придружио свом оцу у авиону Аир Форце Тво на путовању у Пекинг у децембру 2013. године.

У е-поруци из 2017. године скинутог са рачунара који је раније припадао Хантеру Бајдену описано је издвајање од 10 процената за "великог момка" као део потенцијалног договора који укључује највећу кинеску приватну енергетску компанију. Та се нагодба није остварила, али бивши пословни партнер Хантера Бајдена Тони Бобулински идентификовао је старијег Бајдена као "великог момка".

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)