БИЛ ГЕЈТС ИЗНЕО НОВУ ПРОГНОЗУ: Запад ће се вратити у нормалу на јесен - ево шта ће бити са остатком света

Новости онлајн

21. 03. 2021. у 22:02

АМЕРИЧКИ мијардер и оснивач Мајкрософта Бил Гејтс у последњих неколико месеци често је коментарисао пандемију корона вируса, позивао је на вакцинацију и поштовање мера, а недавно се поново осврнуо на ову ситуацију, истичући да очекује да ће већ ове јесени свет почети полако да се враћа у нормалу.

БИЛ ГЕЈТС ИЗНЕО НОВУ ПРОГНОЗУ: Запад ће се вратити у нормалу на јесен - ево шта ће бити са остатком света

Фото: AP Photo/Nati Harnik, File

- Већ на јесен очекујем да ће ствари бити далеко нормалније. Био бих шокиран када би у том тренутку још увек постојао велики број школа које спроводе наставу на даљину. Још увек морамо да порадимо на томе да се у заједницама са ниским приходима повећа стопа прихватања вакцине. Вакцинација је и даље испод стандарда. Зато морамо да као пример покажемо најпаметније људе како примају вакцину и потврђују да она делује - истакао је Гејтс у интервјуу за "Wиред".

Овај бизнисмен је превасходно коментарисао ситуацију у Америци, те је истакао да чак и ако дође до повећања вакцинисаних, не може се очекивати тренутни повратак "на старо" због ситуације у остатку света.

- Остатак света ће можда морати да сачека и крај 2022. године пре него што дође до тог нивоа вакцинације. Некада је било потребно и до 20 година да вакцине стигну из богатих земаља до држава у развоју. Дакле, тренутно је стање боље, али не и довољно добро - закључио је Гејтс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Stojan

22.03.2021. 03:17

Ovaj umislio da mu je silni novac ulio mnogo mozga pa moze da "strucno" govori o svim temama. Svi znamo da je slucajno doslo do tog njegovog bogacenja pa zasto onda izigrava pametnjakovica. Niko vise ne obraca paznju na ono sto on kaze samo se klonu vakcina zato sto se on mesa.

Peca

22.03.2021. 03:48

Interesantno je kako covek gura svet u strah i vakcinaciju. Covek nikako da postigne svoj cilj, poslusno covecanstvo i svi ko jedan da izvrse hara-kiri da bi njegova ideja o smanjenju populacije pobedila.