БАЈДЕНОВИ ВЕТРОВИ И МОНТАЖЕ: Амерички председник у два дана узастопце права сензација на интернету

Драган Вујичић

21. 03. 2021. у 06:08

НАКОН спотицања америчког председника Џоа Бајдена на степеницама авиона којим је путовао у Џорџију, интернетом је прекјуче почео да кружи невероватни снимак како се станар број 1. Беле куће као дух креће кроз новинарске микрофоне.

БАЈДЕНОВИ ВЕТРОВИ И МОНТАЖЕ: Амерички председник у два дана узастопце права сензација на интернету

Фото АП

На снимку се види како актуелни председник САД мистериозно пролази рукама кроз четири новинарска микрофона, док извештачима говори да неће отићи на мексичку границу како би био сведок мигрантске кризе.

Експерт за видео-технику Николас Фуентес истиче да је очигледно реч о снимку дорађеном у монтажи на ком је додато још микрофона како би изгледало да је присутно више новинара. Исти стручњак упозорава да после изјаве, Бајден креће према председничком хеликоптеру, а затим се враћа на десно и открива сада само два, очигледно различита микрофона тамо где је управо стајао. Порпаролка Беле куће Џен Псаки види се у позадини.

Фото Твитер

У анализи снимка се каже да Бајден скоро два месеца није одржао конференцију за штампу, а поједини критичари сматрају да се његови "руководиоци" плаше да ће поново направити неки гаф, попут оних који су обележили његову председничку кампању.

Многи корисници "Твитера" били су запањени Бајденовим "паранормалним способностима". Једна Бајденова присталица покушала је да објасни очигледно монтиран снимак величином микрофона и оптичком варком.

ЖАОКА МАРИЈЕ ЗАХАРОВЕ

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је на шаљив начин инцидент са спотицањем америчког лидера.

Чудно је да нису криви руски хакери предвођени главном уредницом телевизије РТ и новинске агенције Русија данас Маргаритом Симоњан, него једноставно ветар, написала је Захарова на "Фејсбуку".

Такође наставља се интернет полемика после посртања председника на степеницама авиона. Подсетимо, уочи полетања за Атланту, амерички председник се три пута спотакао док се брзим корацима степеницама приближавао вратима председничког авиона. У једном моменту, Бајден се дочекао на колена, али се брзо подигао.

Руски сенатор Алексеј Пушков коментарисао је на "Твитеру" пад америчког председника речима: "Само да јаки ветрови историје не одувају Бајдена из Беле куће пре времена", написао је .

Фото Твитер

Према њему, узрок Бајденовог пада нису јаки ветрови већ "добро познати разлози".

Ток времена је неумољив, председници не падају на степеницама од јаког ветра, написао је Пушков и подсетио да је Бајден сам више пута потпредседницу Камалу Харис назвао председницом Америке.

Подсећа се да је са 78 година, Бајден најстарији председник који је ступио на ту дужност у историји САД, када је ушао у Белу кућу 20. јануара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)