ПАШИЊАН РАСПИСАО ВАНРЕДНЕ ИЗБОРЕ: Након катастрофе у Карабаху и дубоке кризе долази дан одлуке за Јерменију

Новости онлине

18. 03. 2021. у 13:09

ПРЕМИЈЕР Јерменије Никол Пашињан донео је одлуку да у земљи буду одржани ванредни парламентарни избори 20. јуна како би се превазишла политичка криза.

ПАШИЊАН РАСПИСАО ВАНРЕДНЕ ИЗБОРЕ: Након катастрофе у Карабаху и дубоке кризе долази дан одлуке за Јерменију

Фото: ЕПА

Како је рекао, током састанка са лидером "Напредна Јерменија" констатовано је да су ванредни парламентарни избори најбољи начин за излазак из тренутне ситуације у земљи.

У доношењу одлуке узео је у обзир разговоре које је имао са председником Републике Арменом Саркисјаном и другим странкама.

- Ванредни парламентарни избори биће одржани 20. јуна - написао је Пашињан на Фејсбуку.

Нова политичка криза распламсала се у Јерменији после премијерових неопрезних речи о руским системима "Искандер".

Заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Јерменије Тиран Хачатрјан исмејао је премијера, због чега је смењен, а убрзо након њега и начелнику Генералштаба Онику Гаспарјану понуђено је да поднесе оставку. Оружане снаге Јерменије након тога су издале саопштење у којем траже оставку самог Пашињана. Премијер је ово оценио као покушај преврата и позвао своје присталице да изађу на улице. Уследили су и протести опозиције која тражи Пашињанову смену.

Ситуацију је додатно отежало неслагање на релацији председник-премијер у вези са сменом и именовањем новог начелника Генералштаба.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)