УКРАЈИНЦИ МАШТАЈУ О АМЕРИЧКОМ ОРУЖЈУ: Ево шта желе да купе од САД, немају новца ни за одржавање

Новости онлине

15. 03. 2021. у 14:59

УКРАЈИНА нема довољно новца да опреми своје ваздухопловство америчким ловцима Ф-15, рекао је политиколог и новинар Искандер Хисамов.

УКРАЈИНЦИ МАШТАЈУ О АМЕРИЧКОМ ОРУЖЈУ: Ево шта желе да купе од САД, немају новца ни за одржавање

Фото: ЕПА

Раније је командант украјинског ваздухопловства Сергеј Дроздов изјавио да Кијев разматра могућност куповине америчких авиона Ф-15 и даљи прелазак на ловце пете генерације Ф-35.

Он је приметио да ће у наредних 10 година украјинско ваздухопловство остати без летелица, и да због тога постоји потреба да се војска опреми савременим и ефикасним наоружањем.

Хисамов је за РИА Фан рекао да су планови Кијева о снажењу ваздухопловства само сан.

- Амерички авиони су скупи за одржавање, буџет Украјине то неће моћи да подржи. Све су то снови. Они нам шаљу само чамце на надувавање, који нису подобни за војне операције. Ништа од борбених средстава не добијамо од њих - рекао је украјински новинар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Gojko

15.03.2021. 15:40

Za to vreme Rusija isporučuje Egiptu prvu od dve eskadrile lovaca Su-35SЭ,a Alžiru eskadrilu Su-30MK(A) i eskadrilu / 14 aviona/ frontovskih lovaca-bombardera Su-34Э i isto toliko lovaca MiG-29 M/ M2.

Po0

15.03.2021. 16:27

F-15 bi bio dobar i za Vojsku Srbije. Takav avion u našoj zemlji (RV) bio bi dobar faktor odvraćanja u slučaju ratne opasnosti. Izrael je jedan od najboljih i najefikasnijih korisnika tog aviona. I samim tim pokazuje koliko je taj avion efikasan u zaštiti vazdušnog prostora.