ПАНИКА У ИТАЛИЈИ - СУТРА ПООШТРАВАЊЕ МЕРА: Број новозаражених дневно се повећава за хиљаду

Танјуг

14. 03. 2021. у 08:31

СВИ епидемиолошки подаци показују да се зараза ковидом 19 шири у Италији веома брзо, а последњих дана број новозаржених дневно се повећава за хиљаду нових случајева, истиче се у седмичном извештају Високог институте за здравство (ИШ), који објављује лист “Фанпејџ”.

ПАНИКА У ИТАЛИЈИ - СУТРА ПООШТРАВАЊЕ МЕРА: Број новозаражених дневно се повећава за хиљаду

Фото: ЕПА

Брзо погоршање стања,од сутра пооштравање мера

Тренутно укупно заражених у Италији је 520 хиљада, од тога на болничком лечењу је више од 22 хиљаде. У оделењима интензивне неге заузетост кревета је изнад 30 одсто што се сматра критичном тачком.

Од сутра у целој Италији анти-ковид мере ће бити пооштрене, кретање ограничено, све продавнице сем хране и апотеке, затворене.

Према извештају ИШ фактор Рт, који показује колико једна заражена особа инфицира других, је 1,16 што значи да се корона вирус шири експоненцијално, а и број заражених на стотину хиљада становника је премашио критичну тачку од 250.

Према најновијем извештају у једном дану 317 особа је преминуло, па се број жртава корона вируса од почетка пандемије пре годину дан попео на 101 хиљаду.

Викенд пред забрану био је у знаку великих гужви на улицама и у продавницама.

У самоуслугама су били редови, иако ће продавнице хране настваити да раде, а несташица никада није било, чак нити на врхунцу првог таласа заразе.

И на улицама итталијанских градова забележене су велике гужве, као пред празнике, али и видљиво бројније присуство полиције која је интервенисала на местима где се окупљало више граџана него што то мере забране дозвољавају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)