АМЕРИКАНЦИ СУ РЕКЛИ СВОЈЕ: Ово су три најимпресивнија руска авиона и последње четири деценије (ВИДЕО)

Новости онлине

13. 03. 2021. у 20:14

ЕКСПЕРТИ америчког часописа "Попјулар меканикс“ саставили су списак најимпресивнијих авиона који су први пут полетели у последње четири деценије, а међу њима су и три руске летелице.

АМЕРИКАНЦИ СУ РЕКЛИ СВОЈЕ: Ово су три најимпресивнија руска авиона и последње четири деценије (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

Експерти су сврстали авионе на листу према датуму њиховог првог лета. Тако је 1998. годину, према мишљењу аутора чланка, обележио авион Бе-200 „Алтаир“ који је предвиђен за гашење пожара. Често га називају амфибијски авион и летећи брод због могућности да полеће како са земље, тако и са водене површине. Експерти подсећају да се Бе-200 "Алтаир“ може користити и за превоз путника, па чак и као „летећа хитна помоћ“. 

У 2000. години експерти су као најинтересантнији пројекат издвојили прототип ловца пете генерације са два мотора и делта (троугластим) крилом – МиГ-1.44 МФИ. 

Најбољи авион 2010. године је, према њиховој процени, Су-57 – руски ловац пете генерације – „комбинација невидљивости, брзине, савременог наоружања и технологија“.

Су-57 предвиђен је за уништавање свих врста ваздушних, копнених и мета на води. Направљен је да замени тешки ловац Су-27 у руској војсци. Према речима произвођача, комбинација високе способности за маневрисање, могућност лета суперсоничном брзином, као и савремени систем опреме и неупадљивост обезбеђују руском ловцу преимућство над другим конкурентима.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)