ПОНОВО ХАОС У ИТАЛИЈИ: Пацијенти сатима чекају у санитетским возилима да се ослободи место у болници, цела земља је у црвеном!

М.Остојић, од сталног дописника, Рим

12. 03. 2021. у 14:02

ИТАЛИЈА се затвара, нема више жутих зона, од 20 региона у 12 тотално, постају црвена зона, 7 региона наранџаста. Такође све је затворено осим малих трговинских радњи, а као прозор у огромном тунелу остаје само Сардинија у белој, са минималним бројем заражених.

ПОНОВО ХАОС У ИТАЛИЈИ: Пацијенти сатима чекају у санитетским возилима да се ослободи место у болници, цела земља је у црвеном!

Фото: Депоситпхотос

Лацио је од мера из жуте боје морао одмах у црвену, Рим постаје затворени град, а 3., 4. и 5. априла читава Италија ће бити у локдауну (осим белих зона ако их буде) због ограничења кретања за ускршње празнике.

Апсолутни господар на Апенинском полуострву постао је поново Ковид-19, после тачно годину дана и данас је италијанска Влада након детаљног сабирања података по регионима од стране Научно-техничког института одлучила да прогласи највећи део Италије црвеном или наранжастом зоном, само Сардинија остаје у белој.

Све се погоршало драматично, нарочито у последњим седмицама, када је забележено готово 26.000 новозаражених на дневном нивоу, 373 преминулих, а истинска граница издржљивости здравственог система прелази преко интензивних терапија које су на издисају у многим регионима. Тешки пацијенти чекају сатима у колима Хитне помоћи испред болница да се евентуално ослободи кревет.

Пре годину гледали смо исту слику, из Ломбардије, из Милана, пацијенте у тешком стању су преносили хеликоптерима у друге регионе где још има кревета за интензивну терапију или у иностранство. Списак улазака на реанимацију изгледа као онај из неког ратног подручја.

Сутра Парламент треба да потврди предлог Владе а мере ступају на снагу у недељу у поноћ.

Премијер Марио Дарги објаснио је нацији да се мора поднети још једна оваква жртва да би се угледала светлост на кају тунела јер је све отишло у суноварт почевши од Божића па на даље, а парцијална затварања нису донела очекивани резултат. У ризичним зонама школе су затворене, настава се одвија од куће, остају отворене самопослуге, апотеке а кретање становништва само уз аутосертификат о неопходности кретања, одлазак на посао или код лекара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)