БИТКОИН НАДОМАК НОВОГ РЕКОРДА: Тражња за криптовалутом се не смањује

Танјуг

11. 03. 2021. у 12:15

ВРЕДНОСТ биткоина синоћ је прескочила 57.000 долара, па се нешто после 20 часова по српском времену овим дигиталним новчићем трговало по цени од 57.130 долара. Претходно је биткоин био овако високо 21. фебруара, када је забележио и рекордну цену од 58.300 долара.

БИТКОИН НАДОМАК НОВОГ РЕКОРДА: Тражња за криптовалутом се не смањује

Фото: Depositphotos

Тренутно се вредност најпопуларније светске криптовалуте креће око 54.700 долара.

Током последња 24 сата биткоин је забележио благи раст од око 1 процента, али се тржишна капитализација и даље креће изнад билион долара.

Аналитичари и даље сматрају да је један од главних фактора за најновији скок биткоина укључивање великих институционалних улагача и куповина криптовалуте од стране великих светских корпорација.

Све је почело са Теслом, компанијом Илона Маска, који је купио криптовалуту у вредности од 1,5 милијарди долара, а следили су и Square, Microstrategy и још неке велике корпорације.

Такође, значајне заслуге за раст приписују се америчком стимулативном програму тешком 1,9 билиона долара.

О значају биткоина доста говори и најава америчке банкарске групације Голдман Сакс да ће поново успоставити трговински биро намењен криптовалутама. Они су такав биро покренули још 2018. године, али је ово отварање наступило у тренутку када је вредност биткоина опала за 70 одсто, што је смањило интересовање за трговину.

Аналитичар Блумберга Мике МцГлоне у петак је храбро прогнозирао да ће биткоин до краја месеца узлетети на ниво од 100.000 долара. МцГлоне је иначе био један од ретких аналитичара који је имао храбрости да предвиди да ће биткоин скочити на ниво од 50.000 долара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)