ПРОМЕНА НА ТРЖИШТУ КОМПЈУТЕРСКИХ ИГРИЦА: Мајкрософ и званично купио 8 гејминг студија

Танјуг

09. 03. 2021. у 21:17

КУПОВИНА која је озваничена још у септембру прошле године, и која је уздрмала гејминг индустрију, сада је званично добила сва потребна зелена светла и приведена је крају.

ПРОМЕНА НА ТРЖИШТУ КОМПЈУТЕРСКИХ ИГРИЦА: Мајкрософ и званично купио 8 гејминг студија

Фото: Пиксабеј

Компанија Bethesda, заједно са својом матицом ZeniMax Media, постала је део компаније Мајкрософт (Microsoft) и њене групације гејминг студија. Након што је комисија Европске уније последња одобрила процес куповине, вођа Xbox бренда, Фил Спенсер, је званично пожелео добродошлицу групи од 8 студија.

У истој објави се говорило о мотивацији за куповину ЗениМаxа, жељи да сваки студио оствари свој пуни потенцијал, и да притом има потпуну слободу. Откривено је да ће Bethesda игре долазити на Xбоx Game Pass, као и да ће неке од надолазећих игара ове компаније бити пуне ексклузиве, што значи да се неће појављивати на Playstation конзолама.

Све ово је мање, више очекивано, мада је неком изненађење да ће Microsoft неке од игара из свеже купљених студија бити ексклузиве за Xbox и PS, што је практично за очекивати. Microsoft је раније напоменуо да ће испоштовати ексклузивност игара које су од овог девелопера планиране за излазак на PS5 хардверу.

Објава на блогу је била чиста формалност, а гласине упућују на то да ће се овог четвртка одиграти неки специјални догађај, у виду видео презентације која ће открити неке новине које су се спремале иза затворених врата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)