ШТА ЋЕ РУСИЈА УРАДИТИ АКО УКРАЈИНА НАПАДНЕ ДОНБАС: Председник ДНР открио план акције ако почне велика офанзива Кијева

Новости онлине

09. 03. 2021. у 16:25

У СЛУЧАЈУ разбуктавања непријатељстава у Донбасу, Русија ће искористити све могуће дипломатске канале како би зауставила крвопролиће на територији источне Украјине, рекао је Денис Пушилин, лидер Доњецке Народне Републике.

ШТА ЋЕ РУСИЈА УРАДИТИ АКО УКРАЈИНА НАПАДНЕ ДОНБАС: Председник ДНР открио план акције ако почне велика офанзива Кијева

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

Он је то саопштио новинарима, и додао да је Народна милиција ДНР последњих година значајно повећала своју борбену готовост. Лидер ДНР је такође приметио да у региону расту тензије и да ће Кијев за повратак побуњених региона употребити силу.

Пушилин је као доказ за те тврдње изнео и чињеницу да украјинска војска у последње време довлачи појачања на линију раздвајања, као и све чешћа гранатирања области под контролом ДНР:

- Ако почне рат, Русија ће деловати да заустави крвопролиће дипломатским путем - рекао је Пушилин.

Лидер ДНР је истакао да се Кијеву за сада ограничава на гранатирање делова фронта, али је нагласио и да су Милиције ДНР и ЛНР у стању да украјинској војсци пруже жесток отпор и без војне помоћи Русије.

Подсећамо, последњих дана су учестали инциденти на истоку земље, пре свега гранатирања села од стране украјинске војске. Према информацијама које су објавили руски медији, Кијев ће чекати да се отопи снег пре него што крене у велику офанзиву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (4)

Dejan2019

18.03.2021. 15:35

@vladimir - Ukrajina, kakvu znamo, već ne postoji. Ne verujem u miran suživot nakon svega što se već dogodilo, a naročito ako sada dođe do vojne eskalacije. S druge strane, ne vidim ni način da suverena država "tek tako" odustane od sebe same. Zato će, strepim, doći do besmislenog krvoprolića, koji se može završiti samo nakon zamora ratom. Pravi epilog će se pronaći tek na "široj slici", i civilizacijskog raspleta sukoba individualnog i kolektivnog koncepta. Tu su ulozi mnogo veći.