ИЗВИЊЕЊЕ РУСИМА ИЗ ЕМА? Изјава о „Спутњик Ве“ вакцини противречно схваћена

Новости онлине

09. 03. 2021. у 15:27

ИЗЈАВА председавајуће Европске агенција за лекове, шефице одељења за надзор тржишта лекова аустријске Здравствене агенције Кристе Виртумер-Хохе о руској вакцини „Спутњик Ве“ (Sputnik V) није довела у питање њену безбедност и ефикасност, саопштила је Аустријска агенција за здравство и безбедност хране, преносе руски медији.

ИЗВИЊЕЊЕ РУСИМА ИЗ ЕМА? Изјава о „Спутњик Ве“ вакцини противречно схваћена

Фото Архива

„Изјава Кристе Виртумер-Хохе у вези са фразом 'руски рулет' односила се на то да би широка употреба вакцине без довољно података о безбедности, квалитету и ефикасности била несавесна. Желимо да нагласимо да се та изјава није односила на безбедност, квалитет и ефикасност вакцине 'Спутњик Ве' (Sputnik V). Тренутно је проучава Европска агенција за лекове у оквиру актуелног процеса пријема. Госпођа Виртумер-Хохе жали због тога што је њена изјава протумачена противречно“, саопштио је аустријски регулатор.

Подсетимо, председавајућа Европске агенције за лекове (ЕМА) и представница Аустријске агенције за здравствена питања Криста Виртумер-Хохе упоредила је изгледе за хитно одобрење вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V) у Аустрији по узору на Мађарску ─ са руским рулетом.

Председавајућа ЕМА је објаснила да за сада нема довољно података о вакцинисанима. Истовремено, додала је да би руска вакцина могла да се појави на тржишту Европске уније након свих неопходних провера. Након тога су творци руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) затражили од ње јавно извињење.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)