ИНТЕРНЕТ ГИГАНТИ КРШЕ РУСКЕ ЗАКОНЕ: Захарова - проблем се мора решити!

Танјуг

08. 03. 2021. у 17:09

ЗАПАДНИ интернет гиганти често игноришу законе Русије, што је недопустиво, изјавила је званична представница Министарства спољних послова Марија Захарова у интервјуу Спутњику.

ИНТЕРНЕТ ГИГАНТИ КРШЕ РУСКЕ ЗАКОНЕ: Захарова - проблем се мора решити!

Фото: ЕПА

„То је заиста проблем који је посебно видљив последњих година, посебно протекле 2020. године. Чини се да је интернет заједнички простор. Међутим, ми видимо да се те компаније које ми називамо интернет гигантима понашају изван правних оквира, ако говоримо о јурисдикцији наше државе, наше законодавне базе“, изјавила је Захарова за Спутњик.

Како је саопштила Захарова, „они делују у нашој средини, али се често не повинују ниједном руском закону“.

„Штавише, понекад директно крше и упркос кршењу тих закона и прописа, некад казне у потпуности игноришу, што је недопустиво“, нагласила је званична представница МИП Русије.

Она је додала да се овај проблем тиче, не само Русије.

„Видели смо сада како сличан проблем решава Аустралија. Чини се да су они савезници, део такозваног западног мејнстрима, колективног запада. Међутим, постоји проблем сарадње аустралијских медија са интернет-гигантима у облику друштвених мрежа. Тј, сличне проблеме има и колективни запад и на својој територији“, рекла је она.

„У Француској су физичка лица, јавни посленици тужили америчке интернет-платформе због блокирања. Што се тиче блокирања америчких политичара, мислим да је то шокирало свет. Јер, са једне стране САД су се практично милиле за слободну говора, не доводећи у сумњу своју приврженост овом најважнијем постулату. Са друге стране, одједном су искључили налог председника САД са интернет-платформи, друштвених мрежа. То је било без преседана“, рекла је она.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)