БЕРЛИН НЕ ОДУСТАЈЕ: Немачки медији позвали Европу на обуздавање Кине

Новости онлајн

07. 03. 2021. у 16:22

НЕМАЧКИ лист „Тагешпигел“ предложио је Европи да утиче на Кину формирањем савеза сличног онима која су стварана у 20. веку за „обуздавање“ СССР-а и обезбеђивање „мира и слободе“ у Западној Европи.

БЕРЛИН НЕ ОДУСТАЈЕ: Немачки медији позвали Европу на обуздавање Кине

Фото: Депоситпхотос

Аутор чланка истиче да Кина показује „империјалистичке претензије на хегемонију“ у Азији.

Такође се указује на чињеницу да Кина првенствено представља претњу својим азијским суседима. Такође се наводи да Кина има толико сукоба са Западом да стручњаци већ говоре о „новом Хладном рату“, а неки чак и о „правом рату“.

Напомиње се да Пекинг прети Тајвану, уништава демократију у Хонгконгу, прогони Тибетанце и Ујгуре и представља највећег „климатског грешника“ који готово ништа не чини да то промени.

- Постављају се питања: Како сачувати мир? Ко би то могао да учини? И какву улогу у томе треба да играју Европа и Немачка? - пише лист.

Како се наводи, као помоћник Европи у томе може да буде нови амерички председник Џо Бајден. Према мишљењу аутора, Немачка треба да склопи савез са локалним демократијама. Такође, заједно са Вашингтоном треба да развије јединствену стратегију за обуздавање Пекинга политичким притиском и војним присуством.

Новине позивају Берлин да организује састанак о безбедности и сарадњи у Азији сличан састанку о безбедности и сарадњи у Европи. Напомиње се и да је овај форум помогао да се осигура мир и слобода у западној Европи.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

djodja13

07.03.2021. 16:34

Kako se Nemačka budi, puštena sa lanca pa sada laje i ujeda-u čemu je njena i zapadna demokratija.Svake godine oko dva biliona dolara troše za oružije i bombe i to su im glavna sredstva za sprovodjenje demokratije.Bolje da ćute bar su nama jasne njihove namere.

vladimir

08.03.2021. 00:11

Kakva farsa ali i to je odavno poznato - ker laje, vetar nosi! Pa bez Rusije i Kine bi "pocrkali" /energenti i tržište/ ali bi trebalo "zadovoljiti" i vašeg "iskrenog" prijatelja Ameriku!? Podmukla nemačka politika.....