ЉУДИ НА УЛИЦАМА ИСТАНБУЛА: Прва субота без полицијског часа од децембра

Танјуг

07. 03. 2021. у 00:08

ЉУДИ НА УЛИЦАМА ИСТАНБУЛА:  Прва субота без полицијског часа од децембра

Фото: АП

ГРАЂАНИ Истанбула искористили су прву суботу након неколико месеци без полицијског часа за шетњу плажама и парковима.

У Турској је раније овог месеца почело ублажавање рестриктивних мера борбе против пандемије ковида-19 и то сходно контролисаној нормализацији коју је најавио председник Реџеп Тајип Ердоган, објавила је агенција Анадолија.

Упркос томе што се након извесног времена не примењује дводневни полицијски час током викенда, у граду на два континента нема гужви.

Викенд без ограничења кретања почео је мирно и на Тргу Таксим и улици Истиклал, једним од најпрометнијих подручја Истанбула.

Грађани су шетали и бавили се спортом на плажи Кадебостани.

Широм Турске од 7 до 19 сати дозвољен је рад ресторанима, посластичарницама, кафетеријама, чајџиницама и сличним услужним објектима који могу да користе до 50 одсто капацитета.

Тако су ресторани у Истанбулу почели да примају госте. Мештани након неколико месеци имају прилику да једу ван својих домова, а особље и даље упозорава на превентивне мере ношења маски и одржавања физичке дистанце.

Поред примања првих гостију, истанбулски угоститељи наставили су ида пружају услугу доставе која им је протеклих седмица била једини начин рада.

Полицијски час од 21 сат у петак до пет сати у понедељак на снази је био од 1. децембра 2020. године, а требало би у потпуности да буде укинут на подручјима ниског и средњег ризика.

Изузетак су дистрикти који су због лоше епидемиолошке слике проглашени високоризичним и ублажавање мера у њима је одложено.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)