ОПОЗИЦИЈА СУТРА СА ПРЕДСЕДНИКОМ: Саркисијан све ближи томе да онемогући смену начелника Генералштаба

Танјуг

06. 03. 2021. у 18:52

ПРЕДСТАВНИЦИ јерменског опозиционог Покрета за спас отаџбине саопштили су да планирају да сутра одрже још један састанак са председником Јерменије Арменом Саркисјаном како би на њега апеловали да онемогући смену начелника Генералштаба Оника Гаспарјана.

ОПОЗИЦИЈА СУТРА СА ПРЕДСЕДНИКОМ: Саркисијан све ближи томе да онемогући смену начелника Генералштаба

Фото: Министарство одбране Јерменије

- Сутра се представници Покрета за спас отаџбине поново састају са председником на његову иницијативу. Ми ћемо му сигурно предати своје захтеве, односно уложити жалбу пред Уставним судом на указ о смени шефа Генералштаба - рекао је током скупа у Јеревану опозициони политичар Ишкан Сагателијан, преноси Тас с.

Опозиција позива Саркисјана да се жали Уставном суду на предлог премијера Никола Пашињана да смени шефа Генералштаба до 9. марта.

Јерменија је захваћена политичком кризом након што је Генералштаб те земље издао саопштење у којем се од премијера и владе тражи да поднесу оставку 25. фебруара.

Пашињан је тај потез врха оштро критиковао као покушај војног пуча и два пута поднео председнику указ о смени начелника Генералштаба.

Од избијања кризе у Јерменији, опозиција је одржала два састанка са председником, на којима се разговарало о оставци Гаспарјана, подсећа руска агенција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)