ВЛАСТИ У МЈАНМАРУ ОСКРНАВИЛЕ ГРОБ УБИЈЕНЕ ДЕВОЈКЕ Сведоци тврде да је гробницу отварао тим од око 30 људи (ФОТО)

Танјуг

06. 03. 2021. у 13:28

ВЛАСТИ У МЈАНМАРУ ОСКРНАВИЛЕ ГРОБ УБИЈЕНЕ ДЕВОЈКЕ Сведоци тврде да је гробницу отварао тим од око 30 људи (ФОТО)

Фото: Танјуг АП

ЧУВАНИ од полиције и војске, власти у Мјанмару оскрнавиле су гроб 19-годишње девојке која је постала икона протеста против пуча након што је убијена у мајици на којој је писало "Све ће бити у реду", преноси Ројтерс на основу изјава сведока и локалних медија.

Агенција наводи да је један сведок потврдио да је тело убијене Ћиал Син познате и као "Ејнџел“ уклоњено јуче, прегледано и враћено у њену гробницу у граду Мандалеју, а независна новинска агенција Мизима пренела је исто.

На сликама које је Ројтерс добио од сведока који је данас посетио гробницу види се трагови цемента који се још увек суши, као и одбачене гумене рукавице и чизме и хируршка заштитна опрема.

Други сведок који живи у близини гробља рекао је агенцији да је јуче увече видео да је гробницу отварао тим од најмање 30 људи који су стигли са четири аутомобила и два полицијска камиона у пратњи већег броја војника.

Стотине људи одало је почаст жртви протеста Ћиал Син током њене сахране у среду, ожалошћени су певали протестне песме и скандирали пароле против војног удара, а на друштвеним мрежама многи су је називали "херојем" нације, пренела је агенција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ja sam

06.03.2021. 16:59

Где год су протести и рушење власти, погине млада и лепа девојка. то је постало правило, још од девојке Неде, која је упуцана из снајпера у некој од арапских земаља, током антивладиних протеста. Класичан „false flag" напад, да се маса још више ражести. Смрад трагова се шири са запада.