ДА СТЕ УШЛИ У НАТО, КРИМ БИ БИО ВАШ: Још један бисер Јенса Столтенберга, наставља се опкољавање Русије

Новости онлине

04. 03. 2021. у 17:53

ДА СТЕ УШЛИ У НАТО, КРИМ БИ БИО ВАШ: Још један бисер Јенса Столтенберга, наставља се опкољавање Русије

Фото: Депоситпхотос

ГЕНЕРАЛНИ секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да Крим не би постао део Русије да је Украјина 2014. године била чланица Алијансе.

- Не би дошло до тога (уједињења Русије и Крима), јер је циљ постојања НАТО-а заштита сваког савезника. Ако је нападнут један савезник важи правило – сви за једног и један за све - рекао је Столтенберг, одговарајући на питања студената  након говора у Европском колеџу у Брижу у Белгији.

Генерални секретар Алијансе је поново нагласио да је задатак НАТО-а спречавање сукоба и очување мира.

Говорећи о могућем чланству Украјине и Грузије у НАТО-у, Столтенберг је истакао да врата Алијансе остају отворена.

Генерални секретар Алијансе прошле седмице је изјавио да за НАТО и Европску унију главне претње представљају Русија, Кина, тероризам, сајбер напади и климатске промене.

Раније је шеф Пентагона Лојд Остин обећао је министру одбране Украјине Андреју Тарану помоћ у борби против „руске агресије“. Одбрамбени буџет САД за 2021. годину предвиђа издвајање 250 милиона долара војне помоћи Украјини.

Подсетимо, портпарол Кремља Дмитриј Песков је једном приликом рекао да је Украјина "пројекат западних земаља".

Крим је постао део Русије 2014. године, након референдума на којем је убедљива већина становника овог полуострва гласала за улазак у састав Руске Федерације.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Zoran Petrović

04.03.2021. 18:57

A nisi naveo , da vi sto vodite tu NATO mafiju od tih članica godisnje uzimate stotine mliona eura za to cpanstvo .. Što se ne obelodani koliko te države godišnje moraju odvojiti para za financiranje te slotvorne organizacije.. ? Sto se ne obelodani kojim ugovorom su te clanice vezane za kupovinu određenig oružja ...?? Aj malo sublje da se uđe u poslovanje te NATO organizacije..

prellee

04.03.2021. 19:32

Bully organizacija koja koristi sve metode da pokore cijeli svijet. Jaki samo kad su u grupi, jer tako mogu da rade šta hoće. Ova organizacija će propasti u ognju najgorem. Svijet se mjenja ali ne onako kako oni žele. Sve to ima neke druge zakone, od Zakona ove nasilničke vojne alijanse.

buki

04.03.2021. 20:06

Samo je propustio da kaže kako Krim ni u slučaju da je Ukrajina ušla u Nato, opet ne bi bio ukrajinski, već ogromna Nato baza. Srećom su ih Rusi preduhitrili, a Nato to nikako ne može da prežali. Ameri svaki put kad pomisle na Krim pozelene od muke što nije njihov, nego ruski. BRAVO ZA PUTINA, koji je na vreme osetio šta se sprema Krimu, bez kojeg Ukrajina više i nije mnogo interesantna za Nato.

Željko Puškar

04.03.2021. 20:27

Čak i vi griješite,Krim je postao dijelom Rusije 1792.za vladavine ruske carice Katarine Velike sa velikom zaslugom Georgija Potemkina koji je dobio titula Kneza Tavridskog ,znači puno godina prije 2o14.