ОТКРИВЕНА ЗАБРИЊАВАЈУЋА ПОСЛЕДИЦА КОРОНЕ: Дугорочни ефекти су страшни, ево шта се дешава људима

Новости онлине

03. 03. 2021. у 23:43

ОТКРИВЕНА ЗАБРИЊАВАЈУЋА ПОСЛЕДИЦА КОРОНЕ: Дугорочни ефекти су страшни, ево шта се дешава људима

Фото: Депоситпхотос

У ИЗРАЕЛУ је објављена забрињавајућа студија о дугорочним ефектима инфекције вируса корона која је открила да су се пацијенти стари 45 година који су прележали ковид 19 на физичким тестовима показали као да имају 80 година.

У истраживању, које је спровео израелски Медицински центар „Бејлинсон“, учествовало је 30 људи просечне старости од 45 година, објавио је „Тајмс оф Израел“..

Од њих је, три месеца након што су званично излечени, затражено да изведу низ једноставних физичких активности, у чему су се показали прилично лошим. 

Један од задатака био је ходање шест минута и они су за то време прешли око 450 метара, док је просек за њихову старосну групу око 700 метара.

Њихов учинак није био ништа бољи ни када је реч о чучњевима. Учесници студије успели су да устану и седну 14 пута током пола минута, пропустивши норму за целих 16 чучњева.

Истраживачи су рекли да су резултати излечених од ковида слични нивоима кондиције који се обично сусрећу код људи старих око 80 година.

Налази израелског тима подсећају на слична ранија истраживања, која су такође показала да опорављени од ковида и након више месеци од опоравка показују умор или слабост мишића.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)