ИСТИНА О ПОСЛЕДЊЕМ ТРАМПОВОМ ДАНУ У БЕЛОЈ КУЋИ: Ево како је особље испратило бившег председника Америке

Новости онлине

03. 03. 2021. у 22:48

ИСТИНА О ПОСЛЕДЊЕМ ТРАМПОВОМ ДАНУ У БЕЛОЈ КУЋИ: Ево како је особље испратило бившег председника Америке

Фото: ЕПА

ДВАДЕСЕТИ јануар 2021. заувек ће бити упамћен као дан кршења политичких традиција, након што је Доналд Трамп није одбио да присуствује инаугурацији његовог наследника, председника Џоа Бајдена.

Уместо тога, Трамп је у 8:13 ујутро напустио Белу кућу са супругом Меланијом Трамп у хеликоптеру "Марин 1" који их је одвео у базу Ендруз. Оно што се после дешавало са Трампом је добро документовано. Шта се догодило у сатима пре него што је отишао, мало мање.

За разлику од Обаминог одласка четири године пре тога, Трампов одлазак био је смиренији. Особље Беле куће каже да су се, пре него што су Доналд и Меланија Трамп изашли, окупили у ходнику у приземљу како би учествовали у неформалној церемонији на којој су одлазећи председник и прва дама рекли неколико речи захвалности. Тада је шеф особља Тимоти Харлет дао пару заставе које су се вијориле над Белом кућом током мандата. Било је, рекао је један службеник Беле куће за Њујоркер, последњи пут да је неко видео Харлета, јер је пре 11 часова отпуштен - и још увек није јасно одакле је директива дошла.

Харлет је "био врло снажан вођа, и пошто га није било тог важног дана били смо потресени", рекао је један службеник.

Одлазак Тимотија Харлета није прошао незапажено, јер када су нови председник и прва  дама пут кренули да уђу у Белу кућу, врата се нису одмах отворила. Њујорк Тајмс је приметио да је Харлету у 11:30 на дан инаугурације речено да је отпуштен - али ко га је отпустио и даље остаје нејасно.

Али оно што се догодило након тога одушевило је особље Беле куће. Наиме, нови председник је направио преседан и поздравио особље, које је ретко када било прво на листи особа које нови председник поздравља.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)