ПАШИЊАН СЕ ОБРАТИО НАРОДУ: Јерменски премијер изнео услов за одржавање ванредних парламентарних избора

Новости онлајн

03. 03. 2021. у 19:43

ПАШИЊАН СЕ ОБРАТИО НАРОДУ: Јерменски премијер изнео услов за одржавање ванредних парламентарних избора

Фото: ЕПА

ЈЕРМЕНСКЕ власти су спремне да одрже ванредне парламентарне изборе, уколико опозиционе снаге потпишу са њима одговарајући меморандум, рекао је премијер земље Никол Пашињан.

- Можемо одржати ванредне парламентарне изборе у току 2021. године, уколико опозиција, и што је најважније парламентарна опозиција, пристане да се они одрже (потписавши одговарајући меморандум). Због тога сам већ позвао лидере опозиционих фракција да се састанемо и одржимо консултације - рекао је премијер Јерменије.

Како је истакао, „влада и политичке снаге треба да гарантују слободно, поштено и законито одржавање избора, који треба да буду средство за обнављање друштвене солидарности“.

Нова политичка криза распламсала се у Јеревану после Пашињанових неопрезних речи о руским системима „Искандер“. Заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Јерменије исмејао је премијера, због чега је смењен, а убрзо након њега и начелнику Генералштаба понуђено је да поднесе оставку.

У четвртак ујутро, Оружане снаге Јерменије издале су саопштење у којем траже оставку самог Пашињана. Премијер је ово оценио као покушај преврата и позвао своје присталице да изађу на улице. Опозиција тражи оставку премијера.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)