МЕРКЕЛ БЛИЗУ ДОГОВОРА СА РЕГИОНАЛНИМ ЛИДЕРИМА: Данас одлука о постепеном попуштању мера у Немачкој

Танјуг

03. 03. 2021. у 12:28

МЕРКЕЛ БЛИЗУ ДОГОВОРА СА РЕГИОНАЛНИМ ЛИДЕРИМА: Данас одлука о постепеном попуштању мера у Немачкој

Фото Танјуг-АП

НЕМАЧКА канцеларка Ангела Меркел и регионални лидери близу су договора о постепеном попуштању ограничења због корона вируса, преноси Ројтерс уочи данашњег самита канцеларке и премијера покрајина на коме ће се размтрати епидемиолошка ситуција у земљи.

Агенција наводи, према нацрту плана у који је имала увид, да власти у Немачкој за данашњи састанак припремају одлуку о постепеном попуштању епидемиолошких мера, али да се правила могу поново пооштрити ако број заражавања са Ковид 19 почне да се повећава.

Према новом плану владе од 8. марта моћи ће да се окупљају највише пет особа из два домаћинства, изузев деце млађе од 14 година, а цвећаре и књижаре, баштенски центри, као и услужни салони за негу такође ће моћи поново да се отворе од тог датума, преноси Ројтерс.

Број случајева Ковид 19 порастао је данас у Немачкој за 9.019, док је пријављено и 418 преминулих од последица болести, али је број обољевања на 100.000 људи у последњих седам дана благо опао, на 64 са 65,8 колико је износио у уторак.

Ројтерс наводи да се прама плану у који је имао увид предвиђају строге мере поново ако број случајева пређе 100 на 100.000.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)