ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ПАПЕ ФРАЊЕ: Свету прети нови потоп - ево где грешимо!

Novosti online

02. 03. 2021. у 18:08

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ПАПЕ ФРАЊЕ: Свету прети нови потоп - ево где грешимо!

Фото: ЕПА

ПАПА Фрања послао је упозорење човечанству да свету прети пропаст, нови потоп. За разлику од библијског потопа, који је био плод божанског гнева, овај пут би до њега могао да доведе човек услед климатских промена.

Упозорење поглавара Римокатоличке цркве послато је у књизи Марка Поце, која треба да буде објављена овог месеца. Поца, који је такође свештеник, капелан затвора у Падови, написао је књигу разговора са папом „О гресима и врлинама“, чије изводе је објавио италијански „Коријере дела сера“.

Папа Фрања наводи да би човечанство морало да обрати пажњу на глобално загревање, корупцију и неправду у свету.

Подсећајући на библијски потоп, папа је позвао на размишљање о расту температура и топљењу глечера као опасној претњи, пре него што постане касно.

Уколико људи не промене свој однос према том питању, Бог ће „почистити“ свет од корупције и неправде, навео је римски понтифекс.

Ствари попут разборитости, саосећања и емпатије не би требало заборавити када се бавите светским проблемима, додао је он.

Папа је позвао и на очување вере, јер је, како је навео, „природно да хришћани имају недоумице о вери и Богу, али да и поред њих не одустају од вере“.

Изводи из књиге објављени су уочи папине посете Ираку, прве званичне посете римокатоличког поглавара другој држави од почетка пандемије вируса корона.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

SAMO KAZEM

02.03.2021. 18:35

Vatikan je,do juce,prekjuce,zivog spaljivao svakog ko je tvrdio da je zemlja okrugla i da se krece...E,a sad se razumeju u sve nauke,pa upozoravaju na klimatske promene,globalno zagrevanje,ozonske rupe,efekat staklene baste,poplave,potop...Ma,u sve se razumeju i mesaju...!!!Cekam samao da vidim kad ce javno da za sva zla i ove promene optuze Ruse,Srbe i PRAVOSLAVLJE!!!