КАМОРА КАО ХИТНА ПОМОЋ: Услугу наплаћују 20 пута више

Танјуг

01. 03. 2021. у 13:02

КАМОРА КАО ХИТНА ПОМОЋ: Услугу наплаћују 20 пута више

Фото: Депозит

КРИМИНАЛНА организација Камора у Напуљу регулише и превоз приватним колима хитне помоћи болеснике и преминуле, показало је истраживање које је обавио тим новине “Фанпејџ”.

Приватна фирма за услуге превоза извесног Марка Салватија уз помоћ Каморе је осигурала монопол за хитни превоз болесника, наплацујући услуге десет до 20 пута више од уобичајене цене.

За превоз болесног сина од болнице до куће једној мајци Салвати је наплатио 500 евра, сто је изазвало негодовање грађана у шпанским квартовима,а то је био и повод листу да покрене сопствену истрагу.

Лист је уз помоћ скривених камера и тајно снимљених разговора разоткрио случај ”црних крстова”.

У напуљској државној болнии Салвати је елимисао конкуренцију претњама пиштољем, слањем својих људи и поткупљивањем особља болнице ибезбедио је себи посао, а све то лист је документовао.

Салватијева фирма је супротно закону превозила преминуле од болнице до куће (закон дозвољава да се покојник превезе само до гробља,а за ту је услугу наплаћивао и до 1500 евра.

Онима који би евентуално одбили или се побунили због превисоке цене, слао је камористе да их “убеде” да је боље платити.

Одборник регионалне владе Кампање Емилио Борели је већ раније изјавио како се ради о “опасној умешаности организованог криминала” и означио власника приватне фирма Марка Салватија као особу која узнемирава, али ни то није било доволљно да се његово деловање заустави.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)