АМБИЦИОЗНИ ПЛАНОВИ ТВИТЕРА: Шире се али не поштују локалне законе

Танјуг

01. 03. 2021. у 11:00

АМБИЦИОЗНИ ПЛАНОВИ ТВИТЕРА: Шире се али не поштују локалне законе

Архива Новости

ТВИТЕР је крајем прошле недеље објавио своје амбициозне циљеве: да удвостручи и корисничку базу и приходе током наредне две године.

Директор финансија (ЦФО) ове компаније мисли да су и више него способни да испуне те циљеве. Твитер жели да повећа број својих свакодневно активних корисника, са 152 милиона (крај 2019. године) на 315 милиона, и да достигне 7,5 милијарди долара зараде до краја 2023. године, у односу на 3,7 милијарди долара из 2020.

Акције Твитера порасле су до нових максимума након ове најаве, тачније више од 3%. ЦФО Нед Сегал рекао је за ЦНБЦ да могу да дају такве информације јер имају "пуно поверења у своју стратегију".

Циљеви су, наводи се, агресивни излазак из пандемије. Да би им изашао у сусрет, Сегал је рекао да ће се Твитер усредсредити на убрзавање издавања нових производа и опција, како би привукао нове кориснике. Могућ је и развој новог модела претплате.

Компанија је недавно најавила куповину новинске платформе "Ревуе". Твитер, чија је вредност процењена на 59,5 милијарди долара, обратио се аналитичарима с плановима о новим опцијама и производима.

Иначе, агенција ТАСС пренела је вест да Твитер крши руски закон јер не брише информације које су забрањене у Русији, иако је Роскомнадзор (Федерална служба за надгледање комуникација, информационих технологија и масовних медија) то захтевао.

Број притужби Роскомнадзора које је Твитер одбио прелази бројку од 2.800.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)