МАРШ РАДИКАЛА СА БАКЉАМА: Не смирују се страсти у Јеревану, два опозициона крила захтевају једно - Пашињанову оставку (ВИДЕО)

Novosti online

28. 02. 2021. у 18:19

РАДИКАЛНИ покрет „Сасна црер“ организовао је марш са упаљеним бакљама центром Јеревана.

МАРШ РАДИКАЛА СА БАКЉАМА: Не смирују се страсти у Јеревану, два опозициона крила захтевају једно - Пашињанову оставку (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин/Телеграм/РИА Новости

Главни захтеви радикалних снага: оставка премијера Николе Пашињана и враћање Јерменији Нагорно Карабаха.

Митинг радикала је почео истовремено са концертом опозиције који се одржава испред парламента. Као место одржавања акције, „Сасна црер“ је одабрао степенице чувеног музеја старих књига Матенадаран.

Како је падао мрак, радикали су узели бакље у руке и кренули у марш центром јерменске престонице.

Приметно је присуство полиције, али се она за сада не меша у догађај.

Криза у Јерменији

Нова политичка криза распламсала се у Јеревану после Пашињанових неопрезних речи о руским системима „Искандер“. Заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Јерменије исмејао је премијера, због чега је смењен, а убрзо након њега и начелнику Генералштаба понуђено је да поднесе оставку.

У четвртак ујутро, Оружане снаге Јерменије издале су саопштење у којем траже оставку самог Пашињана. Премијер је ово оценио као покушај преврата и позвао своје присталице да изађу на улице. У међувремену, опозиција је подигла барикаде и шаторе у близини парламента. Они нису расположени за преговоре са властима и траже оставку премијера.

(Спутњик.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)