"ЏОНСОН И ЏОНСОН" ВАКЦИНА И У ЕУ: Најављено одобрење још једног цепива против вируса корона

Тањуг

28. 02. 2021. у 17:40

ЏОНСОН И ЏОНСОН ВАКЦИНА И У ЕУ: Најављено одобрење још једног цепива против вируса корона

Фото unicef.org

ФРАНЦУСКА министарка за економска питања Ањес Паније-Рунаше саопштила је данас да ће вакцина против ковида19 америчког произвођача лекова „Џонсон и Џонсон“ вероватно бити одобрена за употребу у Европској унији почетком марта.

Француска министарка је за телевизију „Франс 3“ потврдила да Европска агенција за лекове (ЕМА) тренутно разматра документацију коју је доставила америчка фармацеутска компанија, преноси ''Гардијан''.

Она је нагласила и да би одобрење ЕУ регулатора почетком марта омогућило широку примену вакцине крајем месеца или почетком априла и додала да је то добра вест пошто се вакцина „Џонсон и Џонсон“ примењује у једној дози за разлику од осталих вакцина за чију пуну ефикасност су потребне две.

Британски лист преноси да је вакцина „Џонсон и Џонсон“ у суботу одобрена за хитну употребу у САД, а америчка Управа за храну и лекове (ФДА) потврдила је да је она у великом проценту ефикасна у спречавању озбиљније клиничке слике од болести ковид-19 проузрокованом свим до сада потврђеним сојевима вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)