МИС НЕМАЧКЕ ИМА 33 ГОДИНЕ И ДВОЈЕ ДЕЦЕ: Избор има снажну поруку - није важан само изглед

Танјуг

28. 02. 2021. у 17:20

МИС НЕМАЧКЕ ИМА 33 ГОДИНЕ И ДВОЈЕ ДЕЦЕ: Избор има снажну поруку - није важан само изглед

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

АЊА Каленбах, 33-годишња мајка двоје деце, постала је нова Мис Немачке након победе на обновљеном такмичењу за које организатори кажу да је усредсређено на уверења и личности жена, а не на њихов изглед.

Обучена у црне панталоне, Каленбахова, која је претходно била мисица покрајине Тирингије, превагнула је над кандидаткињама из 15 других немачких држава у финалу такмичења "Оснаживање аутентичних жена", емитованог синоћ преко Јутјуба, преноси Ројтерс.

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

Суочени с критикама да су таква такмичења сексистичка, превазиђена и да појачавају мизогинистичке ставове, други организатори, укључујући Мис САД, такође су одустали од натецања као што је такмичење у купаћим костимима.

Организаторка Мис Немачке рекла је да жене старости између 18 и 39 година треба да покажу да "имају јасан циљ на уму и да су посвећене су бољем сутра".

Међу кандидаткињама је била и жена која се бори против идеала "мршаво је лепо", друга је усредсређена на информисање јавности о лошим странама верских секти, а трећа је активисткиња која се бори против разлика у платама међу половима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)