ПАШИЊАН БЕСАН, ОТКАЗУЈУ МУ ПОСЛУШНОСТ: Најављује велики митинг на ком ће се све рашчистити (ВИДЕО)

Новости онлине

28. 02. 2021. у 16:53

ПАШИЊАН БЕСАН, ОТКАЗУЈУ МУ ПОСЛУШНОСТ: Најављује велики митинг на ком ће се све рашчистити (ВИДЕО)

Фото: UNTV via AP

ПРЕМИЈЕР Јерменије Никол Пашињан назвао је „неразумљивом“ одлуку председника Армена Саркисјана, који је одбио да одобри оставку начелника Генералштаба Оружаних снага земље, Оника Гаспарјана, и обећао да ће своје аргументе изнети на скупу својих присталица 1. марта.

- Одлука председника била је неразумљива. Образложићу ово на митингу. Након утврђивања ове чињенице могу се извући одређени закључци - рекао је Пашињан у својој видео-поруци на Фејсбуку.

Такође је додао да ће се дотаћи питања да ли ће детаљи о догађајима од 1. марта 2008. године, када је током сукоба демонстраната и полиције погинуло десет особа, бити обелодањени и представити реалности у светлу терористичког напада у јерменском парламенту 27. октобра 1999.

Према његовим речима, такође намерава да разговара и о реформама спроведеним у земљи у правосудној и правној области.

Нова политичка криза распламсала се у Јеревану после Пашињанових неопрезних речи о руским системима „Искандер“. Заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Јерменије исмејао је премијера, због чега је смењен, а убрзо након њега и начелнику Генералштаба понуђено је да поднесе оставку. У четвртак ујутро, Оружане снаге Јерменије издале су саопштење у којем траже оставку самог Пашињана. Премијер је ово оценио као покушај преврата и позвао своје присталице да изађу на улице. У међувремену, опозиција је подигла барикаде и шаторе у близини парламента. Они нису расположени за преговоре са властима и траже оставку премијера.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)