СКАНДАЛОЗНО: Европа одустаје од моралне обавезе да другима достави вакцине?!

Новости онлине

28. 02. 2021. у 13:07

СКАНДАЛОЗНО: Европа одустаје од моралне обавезе да другима достави вакцине?!

Фото: Депоситпхотос

ЛИДЕРИ Европске уније сматрају да треба забранити извоз вакцина из Европе и поставити ултиматум непоузданим произвођачима јер је у земљама чланицама до сада вакцинисано само шест одсто становника, за разлику од других земаља где је тај пронецат далеко већи.

Забрану извоза вакцина су већ увеле САД и Велика Британија, а закључак лидера Италије, Француске, Немачке и још неких чланица ЕУ на управо одржаном заседању је био да "ако се нема куд, такође мора се одустати од моралне обавезе да вакцину достављају земљама широм света", јавили су медији у ЕУ.

У прилог оваквом могућем расплету је и чињеница да не само да расте незадовољство грађана и привреде због веома спорог вакцинисања у Унији, већ је и солидаран УН програм Ковакс потпуно заказао и тек пре три дана је Гана прва у свету преко тог система добила симболичних 600.000 доза вакцине против корона вируса.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

normalno

28.02.2021. 14:35

@Ja sam - Bog je prvo sebe stvorio pa onda cijeli svijet u evropi se proizvodi skoro sve cjepivo a najmanje cijepljenih pogledajte englesku i SAD koliko imaju cijepljenih pfajzer i moderna sve isporučuju americi i englezima tako treba i evropa tvornice koje prizvode na teritoriju evropske trebaju poštivati barem to dogovorenu isporuku cjepiva a ne pedeset posto

Eksokustodijan

02.03.2021. 12:06

@normalno - Колико год да мрзим "cijepiva", "cijepljenje", "cijeli svijet", tvornice и "poštivanje" сматрам да има логике да се забрани извоз дак се већина локалних абориџинa не шприцује. Најнормалније је да добробит сопственог плебса буде приоритетна у односу на туђи плебс. Логично, "kaj ne"??

Milan

28.02.2021. 14:13

Ova EU nije ni nalik nekoj normalnoj organizaciji nazalost. Sve vise mislim da se trebamo drzati po strani i ne uclanjivati se u nju. Mozemo da sklopimo npr neki savez sa madjarima i rumunima, i nama dosta