СЕКС МОЖЕ И НА КРЕДИТ: Пандемија короне у Русији много утицала и на "најстарији занат", сталним клијентима дају услуге на вересију

Бранко Влаховић - стални дописник из Москве

27. 02. 2021. у 23:27

СЕКС МОЖЕ И НА КРЕДИТ: Пандемија короне у Русији много утицала и на најстарији занат, сталним клијентима дају услуге на вересију

Фото ТАСС

ПАНДЕМИЈА вируса корона одразила се и на смањење рада московских проститутки. О томе отворено говоре представнице "секс-индустрије" у Русији које кажу да због беспарице неке од представница "најстаријег заната" нуде своје услуге на кредит, а има случајева да клијенти предлажу да уместо новца дају - прехрамбене производе!

Разговор са Марином Авраменко која је портпарол Форума секс-радница, ових дана објавило је више московских високотиражних листова као и многобројни сајтови.

- Од почетка пандемије короне све је мање новца, па неки клијенти предлажу да им девојке верују и дају своје услуге на вересију - каже Авраменко.

Иначе, Форум секс-радница основале су проститутке да би могле јавно да расправљају о својим проблемима и заједно траже решења. Представнице тог форума су се минулог лета обратиле отвореним писмом председнику Владимиру Путину и премијеру Михаилу Мишустину као и опуномоћеној за људска права Татјани Москаљковој у ком моле да се укину казне за "продају љубави". Оне кажу да кажњавање проституције даје могућност да полиција узима мито и да се клијенти насилнички понашају. У писму се каже и то да секс-раднице желе да буду корисне појединцима и друштву у целини.

ДВЕ ТРЕЋИНЕ МАЊЕ

МОСКОВСКЕ проститутке тврде да због короне имају 70 одсто клијената мање. Раније су за ноћ могле да зараде између осам и десет хиљада рубаља, а сада ко заради две-три хиљаде, задовољан је. Такође, део њихове зараде одлази на плаћање казни због бављења "најстаријим занатом".

Тим послом у Русији се бави око четири милиона људи, не само жена него и мушкараца, објашњава Марина Авраменко. У Москви ординира око 150.000 проститутки. У жељи да легализују свој посао, представнице тог форума се позивају на писмо Комитета за заштиту жена ОУН које је као препорука Русији било упућено још 2015. У њему се предлаже да се укину административне казне за проституцију. Марина Авраменко каже да су оне свесне да у ближој будућности у Русији неће бити укинуте казне, али су обраћањем председнику и премијеру хтеле да скрену пажњу на проблеме које имају. Проституке у Русији не желе да буду третиране као трговци дрогом и лопови.

Већина проститутки у Русији су жене старије од 30 година, а многе од њих су биле удате и имају децу. У Форуму секс-радница тврде да већина секс-радница у Русији има завршене факултете. Један од проблема који мучи оне образованије је што њихова имена и досијеи постоје у полицији, па компаније које желе да провере прошлост приликом пријема персонала виде да је нека од жена имала сумњиви период биографије. Неспорно је да проститутке по аутоматизму многи сврставају у групу ризика преносника сиде, као и наркоманкама. Али, у споменутом Форуму тврде да већина проститутки има сексуалне односе само ако клијент користи презерватив.

Време пандемије короне већина руских проститутки памтиће по беспарици: сада раде за хиљаду до пет хиљада рубаља (један евро 90 рубаља). Само елитне девојке, тј. даме за пратњу, немају проблема са наплатом услуга. Али и тамо се смањио број клијената јер су границе са Западом затворене и мало странаца долази у Русију. Пандемија короне обогатила је и репертоар захтева, па сада неки клијенти траже да током секса носе маске на лицу и рукавице.

АВАНС

СРЕДИНОМ јануара у Саратову је почело необично суђење. Један грађанин је тужио проститутку што није дошла мада је примила аванс. Адвокати кажу да јој сада прети до три године затвора. Добро упућени тврде да мушкарци многи више варају проститутке него обрнуто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)