ИЗРАЕЛ ПОКЛАЊА ВАКЦИНЕ: Онима који признају Јерусалим као главни град

Танјуг

27. 02. 2021. у 10:57

ШТА Италија намерава предузети у билатералним односима са Израелом и као земља чланица Европске Уније, да би се гарантовало да и Палестинци на окупираним територијама добију анти-ковид вакцину, питање је које су, како пише лист “Манифесто”, упутила три члана италијанског парламента министру за иностране послове Луиђију ди Мају.

ИЗРАЕЛ ПОКЛАЊА ВАКЦИНЕ: Онима који признају Јерусалим као главни град

Фото: Танјуг/АП

С тим у вези “Манифесто” пише како је премиејр Израела Бењамин Натењаху одлучио да поклони дозе антиковид вакцина неким земљама, али "првенствено онима које су спремне да признају Јерусалем као главни град Израела”.

Према писању листа, на списку су Чад, Уганда, Етиопија, Хондурас, Гватемала, Мађарска, Сан Марино, Мауританија, Малдиви и још неке.

“И док израелски премијер планира ковид-дипломатију, потпуно је незаинтересован да вакцинацију спроведе међу пет милиона Палестинаца на окупираним територијама”, подсећа лист.

"Манифесто” пише да и међународне хуманитарне организације протестују против ове дискриминације.

Лист наводи и изјаву америчког демократског сенатора Бернија Сандерса који је такво понашање владе Бењамина Натењахуа оценио увредљивим, као и писмо одборника из Њујорка Џамала Боумана израелском конзулу у коме је поставио питање “зашто су (јеврејски) колонисти на окупираним територијама вакцинисани, али не и Палестинци”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)