БИЛ ГЕЈТС ИЗНЕО СВОЈЕ МИШЉЕЊЕ О БИТКОИНУ: Са тим се можете играти само ако сте богати

Novosti online

26. 02. 2021. у 18:07

ОСНИВАЧ компаније Мајкрософт, Бил Гејтс није инвестирао у биткоин, јер како тврди, радије новац улаже у компаније које праве неке производе.

БИЛ ГЕЈТС ИЗНЕО СВОЈЕ МИШЉЕЊЕ О БИТКОИНУ: Са тим се можете играти само ако сте богати

Фото: ЕПА

Гејтс је то изјавио током разговора уживо на друштвеној мрежи "Цлубхоусе", а објаснивши да би пре инвестирао у компаније "које праве неки конкретан производ", наводећи као пример вакцине против маларије и морбила, пренео је БиБиСи.

Милијардер је рекао да своје инвестиције није бирао на основу тога да ли ће другима вредети више.

У ранијем интервјуу разговарао је о ентузијазму оснивача Тесле, Илону Маску према виртуелној валути.

- Моја општа мисао би била да ако имате мање новца од Иллона, вероватно би требало да се пазите. Илон има тоне новца и веома је софистициран, па се не бринем да ће његов Биткоин некако насумично ићи горе или доле - казао је то Гејтс за агенцију Блумберг.

Наиме, вредност биткоина скочила је за скоро 50 одсто након што је компанија "Тесла" открила да је купила 1,5 милијарди долара валуте и планира да је прихвати као плаћање, али је касније вредност пала за 20 одсто.

Гејтс је и раније истицао да је скептичан према улагању у криптовалуте, а тај став се очигледно није променио. Такође, америчка министарка финансија Џенет Јелен описала је валуту као "крајње неефикасан начин обављања трансакција".

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)