УЖАСНИ БРОЈЕВИ У БРАЗИЛУ: За годину дана у од короне умрло више од 250.000 људи!

Танјуг

26. 02. 2021. у 08:45

УЖАСНИ БРОЈЕВИ У БРАЗИЛУ:  За годину дана у од короне умрло више од 250.000 људи!

Фото: AP Photo/Eraldo Peres

ГОДИНУ дана од појаве првог случаја корона вируса у Бразилу, ова највећа латиноамеричка земља регистровала је више од 250.000 преминулих од последица ковид-19, а вирус се и даље шири због спорости вакцинације, али и присуства новог, заразнијег соја.

Министарство здравља у Бразилу саопштило је да је укупно потврђено 251.498 смртних случајева као последице ковид-19, јавља Ројтерс.

Агенција наводи да је Бразил други на свету по броју жртава од ковид-19, након САД, а са преко 10,3 милиона потврђених случајева трећи по размерама пандемије иза САД и Индије.

Током последње две недеље, Бразил је забележио највећи просечан дневни број смртних случајева од ковид-19 током пандемије, скоро 1.100, и чини се да се ситуација у земљи погоршава.

Здравствени стручњаци кажу да је то захваљујучи новом бразилском соју вируса, за који сматрају да је много заразнији, и непостојању строгих епидемиолошких мера како на локалном тако и на националном нивоу, преноси Ројтерс.

Бразил је успео да почне кампању имунизације против ковид-19, а до сада је примењено више од 7,5 милиона доза у земљи са више од 210 милиона становника.

Имунизација се највише спроводи вакцином коју је развио кинески "Синовак“ , за коју је потврђено да је ефикасна против британског и јужноафричког соја вируса, а тренутно се спроводе испитивања колико делује на нови бразилски сој, Амазонас, наводи агенција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)